2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULAR PROJESİ 1. DÖNEM FAALİYET RAPORUMUZ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Eko Okullar Projesi 1. Dönem Faaliyet Raporumuz tamamlanmıştır.

22.02.2024 20

EYLÜL AYI:

* Eylül ayında Eko-Okul eylem planı hazırlanıp Eko-Okul Ulusal Koordinatörüne gönderildi ve eylem planı tüm sınıf öğretmenlerine dağıtıldı.

* Tüm okul öğretmenlerine (Biyolojik Çeşitlilik)konusu hakkında bilgilendirildi ve uygulanacak günlük eğitim akışlarında biyolojik çeşitlilik ile ilgili konulara yer verildi.

* Eko – Okul panosunun yeri belirlendi. Pano çocukların görmesi amacı ile giriş katına yerleştirildi.

* Eko-Okul komitesi ve Eko-Okul timi oluşturuldu. Okulumuz 5 yaş öğrencilerinden Eko- Tim üyeleri belirlendi.

* Okul web sayfası aracılığıyla Eko-Okul bilgileri güncellendi.

EKİM AYI:

* Eko-Okullar Biyolojik Çeşitlilik konusu ile ilgili Eko İlkenin (Yaşamak Her Canlının Hakkı. Bilelim, Onların Neslini Tüketmeyelim!) panoda sergilendi.

* 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ile ilgili etkinlikler yapıldı ve kapsamında çevre kirliliğinin bitki ve hayvanlar üzerindeki etkileri araştırılarak konuyla ilgili eğitici videolar izlendi.

22-02-2024

* Mevsimlere göre bitkilerde ve hayvanlarda olan değişikliklerle ilgili öğrencilere bilgi verildi. Mevsimlere göre bitkilerde ve hayvanlarda olan değişikliklerin neler olduğu ve bununla ilgili eğitici videolar öğrencilere izletildi.

22-02-2024

Sonbahar mevsimi ile ilgili öğrenciler ile birlikte artık materyallerden çalışma yapıldı, öğrenciler etkinliğe severek katıldı. Hazırlanan etkinlik Eko Okul panosunda sergilendi.

KASIM AYI:

* Okulumuz bahçesine gezi yapılarak okul bahçemizdeki karıncalar ve karınca yuvalarının incelemesi yapıldı. Öğrenciler bu etkinliğe aktif olarak katıldı.

22-02-2024

* Karınca Yolu draması, hazırlanan artık materyal çalışması kullanılarak çocuklarla birlikte yapıldı.

22-02-2024

* Karıncalar ve Karınca yuvası sanat etkinliği çocuklarla ve velilerimizin katkılarıyla hazırlandı ve Eko Okul panosunda sergilendi.

22-02-2024

* Erozyonla Mücadele Haftası (20-26 Kasım)ile ilgili etkinlikler uygulandı.

22-02-2024

Toprak kirliliğinin, biyolojik çeşitlilik konusu kapsamında, bitki ve hayvan türleri üzerindeki etkisinin öğrenilmesi sağlandı ve bu konu ile ilgili öğrenciler ile birlikte eğitici videolar izlendi.

22-02-2024

* Eko Okul panosunun düzenlemesi yapıldı.

ARALIK AYI:

* Biyolojik çeşitlilik nedir? Neden önemlidir? gibi sorular sorularak çocuklarla bu konu hakkında sohbet edildi ve bilgi verildi.

* Kuşlar ve yaşadıkları yerler ile ilgili çocuklara bilgi verildi ve bu konu ile ilgili eğitici videolar izlendi.

22-02-2024

* Kuşların gagalarının özelliklerinin görsellerle incelenmesi yapıldı ve kuşların gagaları ile ilgili sanat etkinlikleri yapılarak Eko Okul panosunda sergilendi.

22-02-2024

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası okul düzeyinde kutlandı. Velilerimizin de katkısı ile pano hazırlandı. Öğrenciler ile birlikte tanıtıldı.

OCAK AYI:

* Çevre kirliliği ile ilgili öğrencilere bilgi verildi ve öğrenciler bilinçlendirildi.

* İklim değişikliklerinin etkileri ile ilgili öğrencilerle sohbet edildi ve bu konu hakkında öğrenciler bilinçlendirildi.

22-02-2024

* Hayvanların ayak izleriyle ilgili sanat faaliyeti yapıldı ve Eko Okul panosunda sergilendi.

22-02-2024

Eko Okular Programı raporu hazırlanarak gönderildi.

Kamile AKYOL-Selma BOZCA                                                     Cennet ERSÖZ

Koordinatör Öğretmenler                                                           Okul Müdürü