AŞÇI ÇIRAĞI KURSU   SERTİFİKA TÖRENİ

AŞÇI ÇIRAĞI KURSU SERTİFİKA TÖRENİ

Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nce okulumuzda 18 Mart 2017 ile 2 Aralık 2017 tarihleri arasında açılan 272 saatlik "Aşçı Çırağı" kursunda kursiyerlerimiz uygulamalı eğitim aldı.

 

Öğretici Musa Rasim SALAM tarafından 9 ay boyunca haftada 8 saat eğitim verilen 20 kursiyer, eğitimlerini okulumuz Ahmet Hanife Paralı Anaokulu mutfak ve yemekhanesinde tamamladı. 9 aylık kurs süresi boyunca her hafta Cumartesi günü "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında okulumuz mutfağı ve materyalleri kursiyerlerimizin kullanımına açıldı.Kurs boyunca kursiyerlerimiz kadayıf dolması, krem karamel, fındıklı sütlü çorba, fajita, pesto soslu risotto, göveç, tulumba tatlısı, lokma, but dolması, beşamel soslu piliç prenses, içli köfte, domates çorbası, Meksika fasulyeli salata, soğuk çorba, hardal soslu tavuk, çikolatalı pizza, sebzeli misket köfte, Osmanlı pilavı, lebeni çorbası, meyveli pankek, chesee kek, kurabiye, poğaça, pasta, waffle, punpun çorbası, bahar salatası, kazandibi, kişke pilavı, sütlü çorba, nar ekşili mantar kebabı, Arnavut ciğeri, pide, perde pilavı, tas kebabı, lazanya, biber sarma gibi yemeklerin yapılışını uygulamalı olarak öğrendiler. Kursiyerler, aşçı yardımcılığı kursunu bitirdikten sonra aldıkları sertifika ile çalışıp aile bütçelerine katkı sağlayacaklar.Belge almaya hak kazanan 20 kişinin belgeleri, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Reşat ERDOĞAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Erdinç AKKAYA,  İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa VURAL ve Pamukkale Halk Eğitim Müdürü Halil ELMAS tarafından düzenlenen törenle verildi.

05.01.2018 807

05-01-201805-01-201805-01-201805-01-201805-01-201805-01-201805-01-201805-01-201805-01-201805-01-201805-01-201805-01-201805-01-201805-01-2018