EKO SCHOOL

EKO SCHOOL "YEŞİL BAYRAK" ÖDÜLÜMÜZÜ ALDIK

Ahmet –Hanife Paralı Anaokulu Uluslararası Eco-Schools Programı kapsamında "3. Yeşil Bayrak" ödülünü almaya hak kazandı.

TÜRÇEV tarafından yürütülen Eko-Okullar projesi kapsamında, çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan program değerlendirmesi sonucunda "Yeşil Bayrak" Ahmet –Hanife Paralı Anaokulu'nda 2 yıl boyunca dalgalanacak.        Her eğitim-öğretim EKO SCHOOL yılında yapılan planlama ile Eko-Okullar programında yer alan konular müfredata eklenerek, bütün bu çalışmaların sonucunda TÜRÇEV tarafından yapılan değerlendirmeler ile Ahmet –Hanife Paralı Anaokulu 3 sertifika ve 3. "Yeşil Bayrak" ödülünü kazanarak Eco School ünvanına sahip olduk. Dünya çapında 56 ülkede sürdürülen "Eco-Schools" programında öğrenciler çevresel konularda bilgi edinmenin yanı sıra aileleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede de etkin rol alıyor. Bu kapsamda Ahmet –Hanife Paralı Anaokulu altı yıl süre ile yürüttüğü Eko-Okullar programında "Çöp - Atık & Geri Dönüşüm", "Su" ve "Tüketim Alışkanlıklarımız" konuları ile tüm yaş grubu ve sınıflarda öğretmenlerimiz ve eko tim öğrencileri ile çeşitli etkinlik ve çalışmalar gerçekleştirmiştir.

03.08.2022 194

03-08-202203-08-202203-08-2022