YAŞAMIN KENDİSİ MATEMATİK LIFE ITSELF IS MATHEMATICS (eTWİNNİNG PROJESİ)

Eğitimin ilk basamağı olan okul öncesi eğitim, çocuğun 0-6 yaş dönemini kapsar ve sonraki dönemlerde önemli rol oynar; Fiziksel, sosyal-duygusal, zihinsel, psikomotor ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı ve kişiliğin şekillendiği bir süreçtir. Çocuklukta gerçekleşen öğrenmeler kalıcı güzel bir anı olurken, ilerleyen yıllarda oluşan öğrenmelere de temel oluşturmaktadır. Yaş dönemi gereği çocukların oyunu sevmelerini göz önünde bulundurarak Matematiği oyun temelli çalışacağız. Ayrıca hayatın içinde var olan matematik uygulamalarına da dikkat çekerek farkındalık oluşturacağız. Planlayacağımız etkinlikleri sadece okul yaşantılarına değil, günlük yaşamlarına ve bakış açılarını da değiştirerek matematiğin öğrenilebilir bir beceri olduğunu anlamalarını amaçlıyoruz.

Pre-school education, which is the first step of education, plays an important role between the 0-6 age period and in the following

23.03.2023 133